Let op voor bericht "Domeinregistratie voor 2019 / 2020" met spookfactuur

10th May 2019

Wanneer je een emailbericht ontvangt van "Web Registraties Nederland​", kan je deze negeren. Dit is een oplichtingstruc.  De oplichters mailen duizenden mensen aan in de hoop dat niet-oplettende het bedrag betalen in de veronderstelling dat ze hun bestaande domeinnaam verlengen. Maar niets is minder waar. In de kleine lettertjes op de factuur ... Lees verder »

Dringend update-advies voor 60.000 WordPress-webwinkels

1st May 2019

Meer dan 60.000 op WordPress gebaseerde webwinkels wordt dringend aangeraden om een gebruikte plug-in meteen te updaten, aangezien ze anders het risico lopen dat de webshop door criminelen wordt overgenomen. Het gaat om de plug-in WooCommerce Checkout Manager. WooCommerce is een populaire plug-in voor het opzetten van een op WordPress gebaseerde ... Lees verder »

Let op voor nepmails over "volle mailbox"

8th Dec 2018

Op dit moment proberen cybercriminelen via een Engelstalig mailtje (die niet afkomstig is van Lientje!) je het idee te geven dat je maibox (bijna) vol is, en er word je middels een link geprobeerd verzocht je hostingpakket up te graden. Trap hier niet in! Dit is een scam.  Hier een voorbeeld van de text die in de mail word gebruikt: *Your ... Lees verder »

Politie waarschuwt voor afpersmails

23rd Oct 2018

De politie (maar ook Lientje Hosting zelf) krijgt veel meldingen over afpersmails waarin wordt beweerd dat je computer is gehackt en dat je bent gefilmd tijdens het bezoeken van een pornosite. Het Tros/Avro programma Opgelicht?! waarschuwde al eerder voor deze e-mails. Met intimiderende taal proberen oplichters je zover te krijgen dat je een ... Lees verder »

Software-update: Joomla! 3.8.10

28th Jun 2018

Versie 3.8.9 van Joomla! is uitgekomen en de dag erna is wegens een fout op Windows Server al een opvolger verschenen. Joomla! is een dynamisch, in php geschreven contentmanagementsysteem, dat kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een weblog, website of samenwerkingssite te maken. Om het programma in het Nederlands te gebruiken kun je onder andere ... Lees verder »

Ongepatcht beveiligingslek in WordPress openbaar gemaakt

28th Jun 2018

Er bevindt zich een ongepatcht beveiligingslek in WordPress waardoor aanvallers websites in bepaalde gevallen volledig kunnen overnemen, code op de onderliggende server kunnen uitvoeren en willekeurige bestanden kunnen verwijderen. De kwetsbaarheid is meer dan 7 maanden geleden aan de WordPress-ontwikkelaars gerapporteerd, maar een ... Lees verder »

Technisch Onderhoud

5th Dec 2017

I.v.m. technisch onderhoud (6 t/m 9 december) kan er vertraging ontstaan in de beantwoording van supportvragen. Alle supportaanvragen zullen z.s.m. na 10 december worden beantwoord. Onze excuses voor het ongemak.

[Opgelost]Hotmail emailadressen probleem bij support aanvragen

31st Mar 2016

Momenteel ondervind onze eigen server een probleem met het beantwoorden van supportvragen die verstuurd zijn vanuit een hotmail account. Hierdoor is ons antwoord op support en vragen niet aangekomen. Wij zijn achter de schermen druk bezig om dit weer in orde te brengen echter wachten wij nog op medewerking/verwerking van Microsoft. Zodra het ... Lees verder »

[Afgerond]Migratie premium hosting websites naar ons nieuwe cluster

19th Mar 2016

Lientje staat bekend om haar betrouwbare hosting en om onze betrouwbaarheid ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen hebben we onze hard en software nog verder verbeterd. De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het opzetten van onze nieuwe server clusters en het uitvoerig testen hiervan. Het nieuwe cluster is ingericht met de ... Lees verder »

[Afgerond]Onderhoud in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 november 2015

13th Nov 2015

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 November 2015 zal vanaf 22:00 het onderhoud worden uitgevoerd. Tijdens dit onderhoud is het mogelijk dat uw website kortstondig niet of moeilijk te bereiken is.
Het onderhoud zal na verwachting tot 04:00 uur duren.

Met vriendelijke groet.

Team Lientje